choetmoa.m.t.hich Messages iI y a 1 heure Messages iI y a 1 heure (édité) Ha valaki azt mondja nekem, hogy a szerencsejáték az csak pénz kidobás, általában meg szoktam vonni a vállam. Nem azért, mert nem igazuk van bizonyos szempontból, hanem mert egy teljesen másik szemszögből nézem a dolgokat. Nekem ez a dolog sosem arról szólt, hogy gyorsan meggazdagodjak, vagy hogy megoldjam az életem valami nagy nyereménnyel. Inkább olyan, mint egy kellemes szombat esti program, amikor már minden holnapra marad, és az ember kikapcsolja az agyát. Szóval ott tartottam, hogy egy teljesen hétköznapi csütörtök este volt, amikor rám talált ez az egész. A feleségem már aludt, a gyerekek is, és én a kanapén ülve próbáltam eldönteni, hogy még megnézzek-e egy részt a sorozatból, vagy inkább lefeküdjek. A telefonomat nyomkodtam, amikor egy hirdetés jött szembe valami online kaszinóról. Általában át szoktam görgetni az ilyeneket, de ez valamiért megfogott. Talán a színek, talán a zenéje annak a rövid kis videónak, nem tudom. Gondoltam, miért ne, kapok egy kis szórakozást, ha már úgyis itthon ülök. Az elején csak nézegettem, milyen játékok vannak. Aztán rájöttem, hogy van valami új játékosoknak szóló ajánlat, ami elsőre elég vonzónak tűnt. Akkor még nem igazán tudtam, hogy mit jelent az, hogy vavada free spins, de a lényeg az volt, hogy ingyen pörgetéseket adnak. Ki ne szeretné az ingyen pénzt, még akkor is, ha csak virtuálisan létezik? Ezerszer jobb, mint a tévében nézni a reklámokat, gondoltam. Megfogtam hát az ajánlatot, és belevágtam. Be kell valljam, az első fél órában teljesen elveszettnek éreztem magam. Rengeteg játék, mindenféle grafika és szörnyeteg, mint egy másik világ, aminek meg kell tanulni a szabályait. De pont ez volt benne a jó. Nem az egyhangú hétköznapok folytatása, hanem valami teljesen új. Leültem, és úgy kezeltem az egészet, mint egy videójátékot, ami nem a gyerekeknek szól, hanem csak nekem. Az volt a tervem, hogy szórakozom egy órát, és kész. Jött is a fordulat. Nem volt hatalmas összeg, de akkor, abban a pillanatban úgy éreztem, mintha megnyertem volna a lottót. Az a bizonyos játékmenet, amit véletlenszerűen választottam, egyszer csak elkezdett nyerni. Egyre több és több szimbólum összeállt, és a képernyőn egyre nagyobb számok jelentek meg. A végén egy olyan összeg landolt a számlámon, amitől tényleg elakadt a lélegzetem. Nem volt több ezreknél, de mégis. Egy olyan este, amikor semmi mást nem terveztem, mint aludni, hirtelen egy rakás pénz jött a semmiből. Vagy nem is a semmiből, hanem abból, hogy beengedtem egy kis játékot az életembe. Onnantól fogva ez egy kellemes kis hobbim lett. Beépült a heti rutinomba, például vasárnap délelőttönként, amikor mindenki otthon van, de mindenki a saját dolgával foglalkozik. Ilyenkor veszek egy kávét, leülök, és játszom pár kört. Nem azért, mert muszáj, hanem mert élvezem. Van ebben valami megnyugtató, ahogy az ember egyedül van, és nem gondol a hétfői megbeszélésre vagy a fizetendő számlákra. Sőt, sokszor találtam magam azon, hogy közben zenét is hallgatok, és kikapcsol az agyam. Sokkal jobban, mint ha egy filmet néznék, mert itt aktívan részt veszel valamiben, még ha csak a gombokat nyomogatod is. Tudom, sokan azt gondolják, hogy ez a függőség melegágya, és lehet, hogy van is bennük valami. De nekem mindig sikerült megtalálni az arany középutat. Azóta próbálgatom a különböző játékokat, és egy idő után már az egész nem arról szólt, hogy pénzt nyerjek, hanem hogy megtaláljam azt, amelyik a legjobban szórakoztat. Persze, jól esik, ha bejön valami, de már nem csalódom, ha nyerek vagy veszítek. Inkább tekintem úgy, mint egy mozijegyet. Ha jó filmet láttam, akkor az árát már akkor is megérte, ha a történet végén a hős nem nyert. Meg kell mondjam, az egyik legjobb élményem az volt, amikor egy ilyen hétvégi játék során kaptam egy nagyobb mennyiségű ingyenes pörgetést. Ez pont az a fajta véletlen szerencse volt, ami miatt érdemes néha beülni a kaszinó virtuális termébe. Az ottani vavada free spins lehetősége tette fel az egész napomat. Nem kellett érte fizetnem, egyszerűen csak úgy adták, és azzal a pörgetéssel sikerült olyan nyereményt elérnem, amivel jobb lett az egész hétvégém. Ebből aztán lett egy tanulság is a számomra. Nem az a lényeg, hogy mennyit nyersz, hanem hogy milyen érzéssel jössz ki az egészből. Van, amikor annyit sem nyerek, mint amennyit betettem, de mégis felfrissülve állok fel a gép elől. Ezért is gondolom, hogy ha valaki okosan áll hozzá, akkor ez egy teljesen egészséges hobbi tud lenni. A lényeg a mértéktartás, és hogy az ember mindig tudja, mikor kell abbahagyni. Két éve csinálom ezt, és nagyon jól érzem magam közben. Sőt, azt vettem észre, hogy a hétköznapi problémáimhoz is jobb a hozzáállásom, mert a játék során megtanultam elfogadni, hogy a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogy eltervezzük. Van, ami nyer, van, ami veszít, de az élet megy tovább, és jön a következő kör. Sofőrként dolgozom egyébként, napi sok órát vezetek, és ez a fajta kiengedés este nagyon sokat segít abban, hogy ne vigyem haza a munkahelyi feszültséget. A barátaim előtt is vállalom, hogy játszom, és volt, aki meg is kérdezte, hogyan csinálom. Erre azt mondom, hogy csak úgy, mint a piálást. Heti egyszer, koccintani jó, de minden nap az már gond. Ha ezt sikerül betartani, akkor tényleg csak pozitív élményeket ad ez a világ. Nekem legalábbis így vált be. Modifié iI y a 1 heure par choetmoa.m.t.hich
Messages recommandés
Créez un compte ou connectez-vous pour commenter
Vous devez être membre pour pouvoir laisser un commentaire
Créer un compte
Créez un compte sur notre communauté. C'est facile !
Enregistrez un nouveau compteSe connecter
Vous avez déjà un compte ? Connectez-vous ici..
Connectez-vous maintenant