Aller au contenu

Messages recommandés

Həyatımda çox şey dəyişəndə, adətən, köhnə vərdişlərimi dəyişməyə çalışıram. Amma elə vərdişlər var ki, onlar sənin bir hissəsinə çevrilir və sən onlardan qurtulmaq istəmirsən. Mənim üçün bu, səhər qəhvəsi və kompüterin qarşısında bir neçə dəqiqə keçirməkdir. Təxminən iki il əvvəl, həyatımın ən sıxıcı dövrlərindən birində, işdən evə gələndə heç nə etmək istəmirdim. Nə kitab oxumaq, nə film izləmək, nə də dostlarla danışmaq. Sadəcə, beynimi boşaltmaq üçün bir şey axtarırdım. O zaman bir dostum mənə onlayn oyunlar haqqında danışdı. Dedi ki, bu, sadəcə əyləncədir, amma içində bir az da həyəcan var. Mən əvvəlcə şübhə ilə yanaşdım. Çünki mən heç vaxt qumarı ciddi qəbul etməmişdim. Amma bir axşam, yorğun və əsəbi halda, kompüteri açıb mostbet canlı bölməsinə baxmaq qərarına gəldim. Nə itirə bilərdim ki? Sadəcə, bir neçə dəqiqə vaxt.

O axşamı yaxşı xatırlayıram. Çöl yağış yağırdı, pəncərədən su damcılarının şüşəyə dəydiyi səsi gəlirdi. Evdə tək idim. Soyuducudan bir stəkan su götürüb, kompüterin qarşısına keçdim. Qeydiyyatdan keçmək çox çəkmədi. Sonra ekranda müxtəlif oyunlar, canlı dilerlər, müxtəlif masalar gördüm. İlk baxışda hər şey çox qarışıq görünürdü. Amma bir neçə dəqiqə sonra mən artıq müəyyən bir oyuna fokuslanmışdım. Bu, sadəcə bir oyun deyildi. Bu, bir növ yarış idi. Sən qarar verirdin, gözləyirdin və nəticəni görürdün. Bu hiss mənə çox tanış idi. Çünki mən işimdə də hər gün qərarlar verirəm və nəticələrini gözləyirəm. Amma burada hər şey daha sürətli idi. Daha rəngarəng idi. Və daha az ciddi idi.

İlk dəfə böyük məbləğ qazanmadım. Əslində, çox az qazandım. Amma bu az məbləğ mənə qəribə bir sevinc gətirdi. Çünki mən uduzmaq qorxusunu yaşamadan qazanmağın nə olduğunu anladım. Bu, sanki uşaqlıqda oynadığımız oyunlarda qalib gəlmək kimi bir hiss idi. Sadəcə, əyləncə. Ertəsi gün yenidən işə getdim. Həyatım dəyişmədi. Amma içimdə bir az da olsa yüngüllük vardı. Axşam isə yenidən mostbet canlı səhifəsini açdım. Bu dəfə daha diqqətli idim. Oyunların qaydalarını oxudum, bonusları araşdırdım. Gördüm ki, burada müxtəlif kampaniyalar var. Hər gün verilən bonuslar, həftəlik kəşbeklər, xüsusi təkliflər. Mən bunları tələsik istifadə etmədim. Sadəcə, öyrəndim. Çünki hər şeydə olduğu kimi, burada da səbirli olmaq lazım idi.

Bir neçə həftə keçdi. Mən artıq hər axşam bir neçə dəqiqəmi bu oyunlara ayırırdım. Bu, mənim üçün bir növ terapiya idi. İşdəki stressi, gündəlik problemləri bir kənara qoyub, sadəcə oyuna fokuslanırdım. Bəzən udurdum, bəzən uduzurdum. Amma heç vaxt böyük məbləğlər qoymurdum. Çünki mən başa düşürdüm ki, bu, sadəcə bir əyləncədir. Əgər onu həyatının mərkəzinə qoysan, o zaman hər şey alt-üst ola bilər. Mənim üçün əsas olan prosesin özü idi. Ekranda gedən hadisələr, gözləmə anı, nəticənin açıqlanması. Bu, bir növ kiçik bir teatr idi. Və mən bu teatrın tamaşaçısı idim. Bəzən isə aktyoru.

Yay aylarında bir dəfə işdən məzuniyyət götürdüm. Evdə qalmaq qərarına gəldim. Çünki səyahət etmək istəmirdim. Sadəcə, istirahət etmək istəyirdim. O günlərdə daha çox vaxtım var idi. Səhər yuxudan durub, qəhvəmi hazırlayıb, kompüterin qarşısına keçirdim. Günəş pəncərədən içəri daxil olurdu. Ev sakit idi. Mən isə mostbet canlı bölməsində müxtəlif oyunları sınayırdım. Bir gün xüsusi bir bonus aldım. Bu, depozit bonusu idi. Yəni hesabıma müəyyən məbləğ yatırdım və əlavə bonus qazandım. Bu bonusla oynamaq daha maraqlı idi. Çünki sanki əlavə şans qazanmışdım. Və o gün kiçik bir məbləğ qazandım. Bu, böyük bir məbləğ deyildi. Amma mənim üçün kifayət idi. Çünki mən qazandığım pulla özümə kiçik bir hədiyyə aldım. Yeni bir kitab. Və bu kitabı oxuyanda o günü xatırladım. Bu, qəribə bir hiss idi. Sanki oyun mənə sadəcə pul deyil, həm də bir xatirə bəxş etmişdi.

Bu yaxınlarda bir dostum mənə dedi ki, o da bu oyunları sınamaq istəyir. Mən ona tövsiyə etdim ki, əvvəlcə qaydaları öyrənsin. Sonra kiçik məbləğlərlə başlasın. Və ən əsası, bunu ciddi qəbul etməsin. Çünki bu, sadəcə bir əyləncədir. Mən ona öz təcrübəmi danışdım. Dedim ki, mən heç vaxt böyük məbləğlər qazanmaq arzusu ilə oynamamışam. Sadəcə, prosesin zövqünü almağa çalışmışam. O da məni dinlədi. Və bir neçə gün sonra mənə zəng edib dedi ki, o da kiçik bir məbləğ qazanıb. Səsi çox sevincli idi. Mən də sevindim. Çünki bu, o demək idi ki, mənim təcrübəm başqasına da kömək etdi.

İndi mən hələ də bu oyunları oynayıram. Amma artıq bu, mənim üçün bir vərdişə çevrilib. Hər axşam bir neçə dəqiqə. Bəzən daha çox, bəzən daha az. Əsas odur ki, mən bunu həyatımın mərkəzinə qoymamışam. İşim, ailəm, dostlarım hələ də birinci yerdədir. Oyun isə sadəcə bir əyləncədir. Bir növ ədviyyat kimi. Yeməyə ədviyyat qatırsan, dadı dəyişir. Amma ədviyyatı tək yeməzsən. Elə bu oyunlar da belədir. Onları həyatına qatırsan, amma həyatını onlarla əvəz etmirsən.

Bəzən düşünürəm ki, həyatda hər şey bir oyundur. Sən qərarlar verirsən, nəticələri gözləyirsən və yaşayırsan. Bəzən udursan, bəzən uduzursan. Amma əsas olan prosesin özüdür. O gözləmə anı, o həyəcan, o sevinc. Mənim üçün onlayn oyunlar da bu həyatın bir parçasıdır. Sadəcə, kiçik bir parçası. Və mən bu parçanı sevirəm. Çünki o mənə bir az da olsa yüngüllük gətirir. Bir az da olsa rəng qatır.

Əgər siz də bu oyunları sınamaq istəyirsinizsə, mənim tövsiyəm budur: tələsməyin. Öyrənin. Kiçik başlayın. Və ən əsası, bunu ciddi qəbul etməyin. Çünki bu, sadəcə bir oyundur. Həyat isə ondan daha böyük və daha gözəldir. Amma bəzən kiçik bir oyun da həyatınıza kiçik bir sevinc qata bilər. Və bu sevinc kifayət edər. Mənim üçün kifayət edib.

Créez un compte ou connectez-vous pour commenter

Vous devez être membre pour pouvoir laisser un commentaire

Créer un compte

Créez un compte sur notre communauté. C'est facile !

Enregistrez un nouveau compte

Se connecter

Vous avez déjà un compte ? Connectez-vous ici..

Connectez-vous maintenant
  • Créer un nouveau...